Reikės:
- 1 kiaušinio baltymo;
- Žiupsnelio druskos;
- 50 g cukraus;
- Pusės citrinos sulčių;
- 2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės;
- 100 g kokosų drožlių;
- 100 g juodojo konditerinio šokolado;
- Lydyto sviesto skardai patepti
Gaminimas:
Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų. Dalimis suberkite druską, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir vėl gerai išplakite. Kokosų drožles atsargiai sumaišykite su plaktu baltymu. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Skardą ištepkite lydytu sviestu. Tada dviem drėgnais šaukšteliais skardoje išdėliokite tešlos kauburėlius. Laikykite vidurinėje orkaitės lentynoje ir kepkite maždaug 25 minutes. Atvėsinkite. Papuošimui dubenėlyje susmulkinkite šokoladą ir išlydykite laikydami karštame vandenyje. Šokolado šaukšteliu užvarvinkite ant sausainiukų. Palaukite kol sustings. Na ir galime ragauti!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą